Przepis

Kremowe lody czekoladowe z karmelem i prażonymi migdałami oraz mascarpone

Kremowe lody czekoladowe z karmelem i prażonymi migdałami oraz mascarpone - Galbani – od ponad 130 lat dostarczamy najlepsze włoskie smaki na talerze całego świata
Przygotowanie

Ubijaj zimną śmietankę przez kilka minut.

Dodaj mascarpone i zmiksuj wszystkie składniki na jednolitą masę.

Przełóż do foremki i wstaw na 2-3 godziny do zamrażarki. Co 30 min przemieszaj lody, aby masa równomiernie się zamrażała. Kontroluj czas mrożenia, aby lody zachowały kremową konsystencję.

Udekoruj ulubione lody sosem karmelowym i prażonymi migdałami lub orzechami.

Sztuczka Miamissimo

Na rozgrzaną, suchą patelnię wrzuć orzechy i poczekaj kilka minut. Prażone orzechy będą miały bardziej intensywny smak.