Przepis

Naleśniki z kremem kokosowo-czekoladowym banoffee z bananami i mascarpone

Naleśniki z kremem kokosowo-czekoladowym banoffee z bananami i mascarpone - Galbani – od ponad 130 lat dostarczamy najlepsze włoskie smaki na talerze całego świata
Przygotowanie

NALEŚNIKI

  1. Zmiksuj wszystkie składniki i uważaj, żeby nie miksować zbyt długo.
  2. Do smażenia naleśników użyj płaskiej patelni.
  3. Mocno rozgrzej patelnię, posmaruj delikatnie olejem. Wlej cienką warstwę masy na patelnię i przewróć na drugą stronę jak naleśnik będzie rumiany.

KREM

  1. Ubij dużą porcję śmietanki kokosowej.
  2. Podziel na dwie równe części cała masę.
  3. Do jednej połowy dodaj mascarpone o smaku czekoladowym.
  4. Gotowe naleśniki posmaruj kremem kokosowym i złóż naleśnik na pół.
  5. Następnie posmaruj kremem czekoladowym i dodaj połowę banana.
  6. Roluj naleśnik do uzyskania kształtu rolady.