Przepis
Eskalopki wołowe z sosem pomidorowym i mozzarellą Galbani

Przygotowanie
Polej obficie patelnię oliwą extra virgin. Przyrumień na niej 4 zmiażdżone, nieobrane ząbki czosnku. Gdy ząbki czosnku nabiorą złocistej barwy, dodaj purée z pomidorów i sól. Duś na małym ogniu przez 10 minut, a następnie dodaj czarny pieprz i posyp obficie oregano.
Ułóż cztery plastry mięsa w sosie pomidorowym tak, aby były całkowicie przykryte i duś przez 5 minut. Odwróć mięso i duś przez kolejne 5 minut.
Na minutę przed końcem gotowania ułóż na każdym kawałku mięsa mozzarellę pokrojoną w plasterki i pozwól, aby się lekko roztopiła.
Ułóż plastry na półmisku i przed podaniem posyp obficie natką.
Filtruj moje wyszukiwanie
przepisy
Wyszukaj przepis
według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!