Przepis

Eskalopki wołowe z sosem pomidorowym i mozzarellą Galbani

Eskalopki wołowe z sosem pomidorowym i mozzarellą Galbani - Galbani – od ponad 140 lat dostarczamy najlepsze włoskie smaki na talerze całego świata
Przygotowanie

Polej obficie patelnię oliwą extra virgin. Przyrumień na niej 4 zmiażdżone, nieobrane ząbki czosnku. Gdy ząbki czosnku nabiorą złocistej barwy, dodaj purée z pomidorów i sól. Duś na małym ogniu przez 10 minut, a następnie dodaj czarny pieprz i posyp obficie oregano.

Ułóż cztery plastry mięsa w sosie pomidorowym tak, aby były całkowicie przykryte i duś przez 5 minut. Odwróć mięso i duś przez kolejne 5 minut.

Na minutę przed końcem gotowania ułóż na każdym kawałku mięsa mozzarellę pokrojoną w plasterki i pozwól, aby się lekko roztopiła.

Ułóż plastry na półmisku i przed podaniem posyp obficie natką.