Przepis
Frittelle z kremem mascarpone o smaku wanilii

Przygotowanie
Na patelni na maśle smażymy jabłka, dodajemy miód, rodzynki, rozmaryn i karmelizujemy kilka minut.
Żółtka ucieramy z cukrem pudrem, następnie dodajemy Mascarpone Galbani o smaku waniliowym i całość
miksujemy. Odstawiamy do schłodzenia.
Wodę̨ gotujemy z masłem i solą. Następnie dodajemy mąkę̨, cały czas mieszając, aż uzyskamy jednolitą masę̨ ciasta.
Tak przygotowane ciasto studzimy, dodajemy pojedynczo jajka, miksujemy, pod koniec dodajemy proszek do
pieczenia.
Ciasto nakładamy łyżką̨ do rondla z rozgrzanym olejem i smażymy z każdej strony na złoty kolor.
Na talerzu układamy aromatyczne jabłka z rodzynkami, następnie racuszki i dodajemy krem mascarpone. Całość
oprószamy cukrem pudrem, cynamonem i dekorujemy listkami mięty.
Filtruj moje wyszukiwanie
przepisy
Wyszukaj przepis
według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!