Przepis

Lodowe tiramisu banana split

Lodowe tiramisu banana split - Galbani
Przygotowanie

Oddziel białka od żółtek i ubij pianę z białek. Utrzyj żółtka z cukrem do białości. Dodaj mascarpone i wszystko dobrze wymieszaj. Delikatnie połącz z pianą z białek ubitych na sztywno.

Włóż połowę masy do zamrażalnika, a drugą połowę do lodówki na 3 godziny.

Namocz ciastka w syropie truskawkowym (możesz go lekko rozcieńczyć w 50 ml wody). W pucharkach ułóż dwa ciasteczka w kawałkach, banana przekrojonego na pół i truskawki (w całości lub pokrojone). Łyżką do lodów zrób kulkę z kremu mascarpone i połóż na owocach. Drugą połowę kremu mascarpone włóż do rękawa cukierniczego i wyciśnij krem do pucharków. Wierzch polej przecierem z truskawek i udekoruj deser kulkami dekoracyjnymi.

Przygotuj w ten sam sposób trzy kolejne pucharki.