Przepis

Lodowe tiramisu tropikalne

Lodowe tiramisu tropikalne - Galbani
Przygotowanie

Oddziel białka od żółtek. Ubij pianę z białek na sztywno, pod koniec ubijania dodaj cukier puder. Wymieszaj energicznie żółtka z mascarpone i wanilią. Do kremu dodaj delikatnie pianę z białek.

Pokrój ananasa i mango w drobną kostkę. Odłóż niewielką część owoców do dekoracji, a resztę połącz z kremem. Obierz kiwi i pokrój je na cienkie plasterki.

Pokrusz chałkę na większe kawałki i nasącz je rumem. Na dnie szklanego naczynia ułóż warstwę chałki. Ścianki naczynia wyłóż plasterkami kiwi. Nałóż warstwę kremu, ponownie warstwę chałki i kolejną warstwę kremu.

Wstaw do zamrażalnika na 3 godziny. Przed podaniem posyp wiórkami kokosowymi i udekoruj kawałkami owoców.