Przepis

Minestrone – włoska zupa jarzynowa

Minestrone – włoska zupa jarzynowa - Galbani – od ponad 140 lat dostarczamy najlepsze włoskie smaki na talerze całego świata
Przygotowanie

Dzień wcześniej zalej fasolę zimną wodą, odstaw. Nazajutrz przełóż fasolę do garnka, zalej wodą, gotuj przez 30 minut, odcedź.

Przygotuj 2 litry bulionu z kostek. Obierz i umyj marchewkę, ziemniak, por, seler. Pomidory sparz i obierz, cukinię umyj. Wszystkie warzywa pokrój w kostkę, czosnek obierz i rozgnieć.

Zrumień warzywa na oliwie w garnku na średnim ogniu (ok. 5 minut) – bez czosnku. Do gorącego bulionu dodaj ugotowaną fasolę, warzywa, czosnek oraz posiekane zioła i bazylię. Posól, popieprz, gotuj na małym ogniu przez 40 minut. 10 minut przed końcem gotowania wrzuć do zupy makaron.

Podawaj z tartym serem Grangusto.