Przepis

Rustykalna Bruschetta z Mozzarellą i warzywami

Rustykalna Bruschetta z Mozzarellą i warzywami - Galbani – od ponad 140 lat dostarczamy najlepsze włoskie smaki na talerze całego świata
Przygotowanie

Umyj warzywa i pokrój w kostkę. Podsmaż cebulkę na dwóch łyżkach stołowych oliwy, następnie dodaj warzywa, oregano, kilka liści bazylii i sól. Smaż na średnim ogniu przez kilka minut. Dodaj pół szklanki wody, przykryj i gotuj na małym ogniu przez 10 minut.

Opiecz kromki chleba i pokrój mozzarellę na ćwiartki. Na każdy kawałek opieczonego chleba połóż obfitą łyżkę stołową warzyw i uzupełnij kawałkiem Mozzarelli Galbani i liściem bazylii.

Sztuczka Miamissimo

Wskazówka Galbani: dodaj listek mięty do dekoracji i dla dodatkowej autentyczności!