Przepis

Sałatka z ziemniakami, zieloną fasolką i mozzarellą Galbani

Sałatka z ziemniakami, zieloną fasolką i mozzarellą Galbani - Galbani
Przygotowanie

Ziemniaki obierz i pokrój w drobną kostkę. Ugotuj w lekko osolonej wodzie. Umyj i przygotuj do gotowania fasolkę. Gotuj ją w lekko osolonej wodzie przez co najmniej 20 minut.

Mozzarellę przekrój na 4 równe części. Poczekaj, aż ziemniaki i fasolka wystygną. W tym czasie przygotuj sos. W miseczce wymieszaj musztardę, szczyptę soli, szczyptę pieprzu i żółte curry. Dolewaj stopniowo oliwę z oliwek, cały czas mieszając ubijaczką. Twój sos będzie gotowy, kiedy nabierze gładkiej konsystencji w jasnym kolorze.

Połącz fasolkę, ziemniaki i mozzarellę. Polej sosem. Podawaj sałatkę udekorowaną miętą pieprzową.