Przepis
				
			
		Sałatka ziemniaczana z fasolką szparagową

				Przygotowanie
				
					
	
	
	
	
					
						
						
														
								
								
							
																				
						
						
					
				
			
		Obierz ziemniaki, pokrój je w kostkę i ugotuj w lekko osolonej wodzie.
Fasolkę umyj, usuń łyko i odetnij końcówki. Gotuj w lekko osolonej wodzie przez 20 minut. W tym czasie pokrój mozzarellę na ćwiartki.
Kiedy ziemniaki i fasolka będą stygły, przygotuj sos winegret z octem balsamicznym i curry: do musztardy Dijon dodaj szczyptę soli, pieprzu oraz żółte curry. Powoli wlej oliwę z oliwek, mieszaj do czasu, gdy sos uzyska gładką konsystencję. Sos będzie gotowy kiedy stanie się jasny i gęsty.
Polej sosem sałatkę z ziemniaków, fasolki i mozzarelli, udekoruj listkami mięty.
			
			Filtruj moje wyszukiwanie
			 przepisy
			
			
			
		
		
		
	
			
			Wyszukaj przepis
			według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!