Produkt
Ricotta Galbani 250g
Ricotta Galbani 250g
Galbani Ricotta to świeży, lekki ser wytwarzany z mieszaniny mleka i serwatki. Jest szczególnie ceniony za swą lekkość i delikatność, a jego subtelny smak sprawia, że stanowi nieodzowny składnik wielu tradycyjnych włoskich potraw i ciast, m.in. serników. Stanowi także lżejszy zamiennik kremowych serów. Poza tym świetnie nadaje się do rozsmarowania na kanapkach.
Składniki
serwatka, śmietanka (z mleka i/lub serwatki), sól, regulatory kwasowości: kwas mlekowy, kwas cytrynowy.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +4°C do +8°C
Wartości odżywcze na 100g
Wartość energetyczna
164 kcal/682 kJ
Tłuszcz
12,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
8,3 g
Węglowodany
6,0 g
w tym cukry
4,5 g
Białko
8,0 g
Sól
0,4 g
Filtruj moje wyszukiwanie
przepisy
Wyszukaj przepis
według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!