Przepis

Cannelloni z ricottą, szynką, pomidorami i parmezanem

Cannelloni z ricottą, szynką, pomidorami i parmezanem - Galbani
Przygotowanie

Podziel każdy kawałek makaronu na lasagne na dwa prostokąty. Gotuj przez minutę w dużej ilości osolonej wody, a potem ochłódź.

Następnie przygotuj nadzienie. Wymieszaj Galbani Ricotta z dokładnie osuszonym i posiekanym szpinakiem, szynkę pokrojoną na małe kostki, sól i pieprz oraz opcjonalnie, gałką muszkatołową. Połóż kilka łyżek nadzienia na krótszym boku makaronowego prostokąta i zwiń, aby uzyskać kształt cannelloni.

Posmaruj spód naczynia żaroodpornego odrobiną sosu, umieść cannelloni na wierzchu i polej obficie sosem pomidorowym i posyp parmezanem.

Piecz w 190 stopniach do przyrumienienia sera. Podawaj gorące!