Przepis
				
			
		Cannelloni z ricottą, szynką, pomidorami i parmezanem

				Przygotowanie
				
					
	
	
	
	
					
						
						
														
								
								
							
																				
						
						
					
				
			
		Podziel każdy kawałek makaronu na lasagne na dwa prostokąty. Gotuj przez minutę w dużej ilości osolonej wody, a potem ochłódź.
Następnie przygotuj nadzienie. Wymieszaj Galbani Ricotta z dokładnie osuszonym i posiekanym szpinakiem, szynkę pokrojoną na małe kostki, sól i pieprz oraz opcjonalnie, gałką muszkatołową. Połóż kilka łyżek nadzienia na krótszym boku makaronowego prostokąta i zwiń, aby uzyskać kształt cannelloni.
Posmaruj spód naczynia żaroodpornego odrobiną sosu, umieść cannelloni na wierzchu i polej obficie sosem pomidorowym i posyp parmezanem.
Piecz w 190 stopniach do przyrumienienia sera. Podawaj gorące!
			
			Filtruj moje wyszukiwanie
			 przepisy
			
			
			
		
		
		
	
			
			Wyszukaj przepis
			według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!