Przepis

Kremowe Pandoro z Mascarpone

Kremowe Pandoro z Mascarpone - Galbani
Przygotowanie

Oddziel żółtka jaj od białek i umieść je w dwóch miskach. Używając miksera ubij białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka połącz z cukrem i zmiksuj na gładką, puszystą masę. Następnie dodaj Mascarpone Galbani i mieszaj, aż wszystkie składniki się połączą.

Delikatnie, mieszając łopatką od spodu, dodaj ubitą z białek pianę do przygotowanej masy. Krem gotowy!

Teraz pokrój pandoro w plastry (grubości ok 3 cm), posmaruj je kremem i ułóż asymetrycznie jeden na drugim w taki sposób, by przypominały gwiazdę. Na końcu udekoruj całość owocami lub czekoladą.

Sztuczka Miamissimo

Wskazówka Galbani: Dla bardziej intensywnego smaku, dodaj do kremu aromat rumowy, brandy lub inny wybrany likier.