Lasagne cztery sery

Stop masło w niewielkim rondelku i dodaj mąki, otrzymując w ten sposób zasmażkę. W drugim rondelku zagotuj mleko i wlej do niego całą zasmażkę. Następnie ubij całość dokładnie w celu wymieszania składników i uniknięcia grudek w sosie beszamelowym. Dodaj sól, pieprz i gałkę muszkatołową, ciągle gotując, aż do czasu ponownego wrzenia i zgęstnienia. Odstaw całość na bok.
Pokrój Mozzarellę Maxi Galbani w kostki i zetrzyj ser pecorino oraz ser Parmigiano. W żaroodpornym naczyniu umieść kilka łyżeczek sosu beszamelowego, plastry makaronu lasagne, ponownie sos beszamelowy i wreszcie pokrojoną w kostki Mozzarellę Maxi Galbani i Ricottę Galbani, posypując całość serami Parmigiano i pecorino. Na końcu dodaj odrobinę świeżo startego, czarnego pieprzu. Kontynuuj ten proces do czasu, gdy wszystkie składniki zostaną wykorzystane.
Piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 35-40 minut. Pozostaw do delikatnego ostygnięcia na około 5 minut przed podaniem.
Wskazówka Galbani: dodaj grillowanego bakłażana między warstwy przygotowywanej potrawy.