Przepis

Makaron Linguine z Ricottą, orzechami włoskimi i Panacettą

Makaron Linguine z Ricottą, orzechami włoskimi i Panacettą - Galbani
Przygotowanie

Rozpocznij od usmażenia posiekanych szalotek w dwóch łyżeczkach oleju. Smaż je przez kilka minut na średnim ogniu i dużej patelni.

Następnie dodaj pancettę pokrojoną w kostki i smaż przez kilka minut. Po posiekaniu orzechów włoskich w grube kawałki, dodaj do nich pieprzu.

W międzyczasie ugotuj makaron w osolonej wodzie. Osusz go i dodaj do niego pancettę z przyprawionymi orzechami włoskimi. Następnie dodaj 3/4 Ricotty Galbani.

Całość dobrze zmieszaj, dodając na końcu kilka pełnych łyżek pozostałej Ricotty Galbani i posiekaną pietruszkę.

Sztuczka Miamissimo

Wskazówka Galbani: Do przepisu możesz także dodać grillowaną cukinię