Przepis

Makaron z Ricottą Galbani i rukolą

Makaron z Ricottą Galbani i rukolą - Galbani
Przygotowanie

Umyj i wysusz rukolę, następnie pokrój ją w cienkie paski. Zagotuj wodę na makaron, dodaj sól i makaron macaroni. Dodaj połowę pokrojonej rukoli do makaronu.

Na patelni podgrzej olej z ząbkiem czosnku (obranym i delikatnie pokruszonym). Gdy czosnek zmieni kolor na brązowy, zabierz go z patelni.

Osusz makaron i przenieś go na patelnię z olejem o czosnkowym aromacie. Dodaj pozostałą rukolę pokrojoną w paski. Przenieś całość do naczynia z Ricottą Galbani. Podawaj danie od razu, przyprawione świeżo mielonym pieprzem.

Sztuczka Miamissimo

Wskazówka Galbani: Dodaj pomidorki koktajlowe przekrojone na pół, aby dodać więcej koloru do Twojego dania.