Przepis
				
			
		Minipizza

				Przygotowanie
				
					
	
	
	
	
	
					
						
						
														
								
								
							
																				
						
						
					
				
			
		Zacznij od przygotowania ciasta na pizzę. Do szklanki z wodą dodaj łyżkę mąki, cukier, drożdże i dobrze wymieszaj. Odczekaj 10-15 minut, aż drożdże zaczną pracować.
W dużej misce umieść mąkę, wlej rozczyn, wodę, oliwę i sól. Wymieszaj wszystkie składniki i wyrabiaj przez 15 minut. Odstaw ciasto w ciepłe miejsce na minimum godzinę, aż podwoi swoją objętość.
W tym czasie pokrój pomidory na niewielkie kawałki i odsącz nadmiar soku. Ser Mozzarella Galbani pokrój w kostkę.
Następnie rozwałkowuj ciasto na pizzę. Wytnij szklanką krążki z ciasta i ponakłuwaj je widelcem. Na każdy krążek ciasta nałóż trochę pomidorów, mozzarelli oraz bazylii. Dopraw solą i pieprzem.
Piecz pizzę około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 240 stopni.
			
			Filtruj moje wyszukiwanie
			 przepisy
			
			
			
		
		
		
	
			
			Wyszukaj przepis
			według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!