Przepis

Omlet z pieczarkami i mozzarellą

Omlet z pieczarkami i mozzarellą - Galbani
Przygotowanie

Umyj pieczarki, przekrój wzdłuż na pół. Rozgrzej na patelni oliwę, smaż pieczarki razem z ząbkiem czosnku przez 5 minut, następnie podlej winem.

W tym czasie pokrój mozzarellę na cienkie płatki. W misce roztrzep jajka widelcem, aż białka połączą się z żółtkami (nie dłużej, aby omlet nie napęczniał podczas smażenia).

W rondlu o średnicy 25 cm rozpuść masło. Kiedy zacznie się zarumieniać, dodać 1/4 jajek i smaż przez ok. 2 minuty na małym ogniu. Na środek omleta połóż 1/4 pieczarek i 1/4 mozzarelli. Złóż omlet na pół i smaż przez 3 minuty. Tak samo postępuj z trzema kolejnymi porcjami.

Podawaj na gorąco posypane szczypiorkiem.