Pizza Margherita - Galbani – od ponad 140 lat dostarczamy najlepsze włoskie smaki na talerze całego świata
Przygotowanie

Rozpuść drożdże z cukrem w filiżance wody. W drugiej filiżance rozpuść sól. Przesiej mąkę na stolnicę, zrób wgłębienie, wlej do niego rozczyn, wodę z solą i oliwę. Wyrabiaj ciasto, dodając wodę i mąkę. Gotowe ciasto przełóż do miski, posyp mąką i przykryj ściereczką. Odstaw je do wyrośnięcia na godzinę, aby podwoiło swoją objętość.

Potem podziel ciasto na 4 części i każdą z nich rozwałkuj do uzyskania ulubionej grubości pizzy. Do przecieru pomidorowego dodaj sól według uznania i oliwę. Rozsmaruj sos na pizzy. Ułóż kostki mozzarelli, skrop oliwą, dodaj kilka listków bazylii.

Piecz 15 minut w temperaturze 250 stopni.