Przepis

Pizza z ziemniakami, krojonymi warzywami i Mozzarellą

Pizza z ziemniakami, krojonymi warzywami i Mozzarellą - Galbani – od ponad 140 lat dostarczamy najlepsze włoskie smaki na talerze całego świata
Przygotowanie

Gotuj ziemniaki przez około 20 minut, następnie obierz je i utłucz. Zmieszaj w dużej misce mąkę, ostudzone ziemniaki, 1 łyżeczkę oleju i 2 łyżeczki soli. Rozłóż ciasto na dobrze natłuszczonej blaszce do pieczenia. Przypraw ciasto umytymi, pokrojonymi w długie, cienkie i równe słupki warzywami. Dodaj pokruszonego tuńczyka. Spryskaj całość olejem i piecz w temperaturze 220°C przez 10 minut.

Osusz danie i posyp Mozzarellą Galbani do pizzy. Zapiecz ponownie przez kolejne 10 minut. Podawaj pizzę tuż po wyjęciu z piekarnika.

Sztuczka Miamissimo

Wskazówka Galbani: Możesz użyć bakłażana zamiast cukinii.