Przepis
				
			
		Plastry wołowiny à la pizzaiola

				Przygotowanie
				
					
	
	
	
	
					
						
						
														
								
								
							
																				
						
						
					
				
			
		Podsmaż na oliwie 4 zmiażdżone, nieobrane ząbki czosnku. Gdy czosnek się ładnie zrumieni, dodaj przecier pomidorowy i sól. Duś na małym ogniu przez 10 minut, a następnie dodaj czarny pieprz i suszone oregano.
Ułóż 4 plastry mięsa w sosie pomidorowym tak, aby były całkowicie przykryte i gotuj na małym ogniu przez 5 minut. Przewróć mięso na drugą stronę i duś kolejne 5 minut.
Na minutę przed końcem gotowania ułóż na każdym kawałku mięsa mozzarellę pokrojoną w cienkie plasterki, poczekaj, aż się roztopi. Uważaj, aby mozzarella nie roztopiła się za bardzo i nie zmieszała się z sosem.
Na talerzu danie posyp obficie drobno posiekaną natką.
			
			Filtruj moje wyszukiwanie
			 przepisy
			
			
			
		
		
		
	
			
			Wyszukaj przepis
			według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!