Przepis

Risotto z Lombardii

Risotto z Lombardii - Galbani – od ponad 140 lat dostarczamy najlepsze włoskie smaki na talerze całego świata
Przygotowanie

Włóż obraną i drobno posiekaną cebulę do szerokiego rondla. Dodaj masło. Gotuj do zeszklenia, następnie dodaj i przysmaż ryż. Dodaj białe wino. Kiedy wino wyparuje, dodaj bulion mięsny i dopraw szafranem. Pozostaw na wolnym ogniu aż do wchłonięcia przez ryż większości składników.

Następnie zdejmij składniki z ognia i dodaj Galbani Gorgonzola Cremoso oraz starty Galbani Grana Padano, ciągle mieszając. Następnie pozostaw przez kilka sekund i posyp drobno posiekanym szczypiorkiem.

Sztuczka Miamissimo

Wskazówka Galbani: Wzbogać swoje risotto, używając grzybów lub gruszek, dla jeszcze ciekawszego efektu!