Przepis
				
			
		Roladki z kurczaka nadziewane mozzarellą i chrupiącymi warzywami

				Przygotowanie
				
					
	
	
	
					
						
						
														
								
								
							
																				
						
						
					
				
			
		Rozbij tłuczkiem piersi z kurczaka. Przygotuj nadzienie na bazie pieczywa: wymieszaj pokrojony chleb z ząbkiem czosnku, oregano, liściem laurowym, małymi plasterkami cebulki oraz kroplą oliwy.
Pokrój mozzarellę w słupki. Zawiń słupki mozzarelli w plasterek szynki speck. Posmaruj piersi kurczaka masą z pieczywa, połóż na każdej plasterek marchewki, roszponkę oraz mozzarellę zawiniętą w speck. Następnie zwiń całość w roladę i zepnij wykałaczką.
Ułóż roladki w naczyniu żaroodpornym, przykryj kilkoma kostkami mozzarelli i piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez ok. 15 minut.
			
			Filtruj moje wyszukiwanie
			 przepisy
			
			
			
		
		
		
	
			
			Wyszukaj przepis
			według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!