Przepis

Tarty z bezą i truskawkami

Tarty z bezą i truskawkami - Galbani – od ponad 140 lat dostarczamy najlepsze włoskie smaki na talerze całego świata
Przygotowanie

Utrzyj ser Galbani Mascarpone z jajkami i 75 g cukru. Rozwałkuj ciasto, powycinaj krążki i wyłóż nimi foremki do tarty. Piecz przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 280 stopni, ostudź i wyjmij z foremek. Wypełnij tartę prawie po brzegi kremem mascarpone i udekoruj plasterkami truskawek.

Ubij białka na sztywno, dodaj pozostałe 50 g cukru i ubijaj, aż uzyskasz sztywną bezę. Za pomocą rękawa cukierniczego udekoruj tarty bezą i wstaw na kilka sekund do gorącego piekarnika nastawionego na funkcję grillowania (lub na 3 minuty na bardzo gorący grill), aż beza osiągnie złotobrązowy kolor. Ostudź i natychmiast podawaj.