Przepis

Tiramisu cytrynowo-bezowe

Tiramisu cytrynowo-bezowe - Galbani
Przygotowanie

Zetrzyj skórkę cytryny. Pokrusz grubo oddzielnie magdalenki i 4 bezy. Włóż na grill do piekarnika lub przypal palnikiem 4 pozostałe bezy, aby nabrały koloru.

Oddziel białka od żółtek. Ubij energicznie żółtka z drobnym cukrem do białości, dodaj mascarpone Galbani, syrop cytrynowy i startą skórkę z cytryny. Delikatnie dodaj pianę z białek ubitą na sztywno.

Na dnie szklanego naczynia ułóż magdalenki, następnie wyłóż krem z mascarpone do połowy naczynia, kolejno ułóż kawałki pokruszonych bez i pokryj wszystko resztą kremu.

Włóż do lodówki na kilka godzin, najlepiej od 12 do 24. Podawaj z kawałkami skórki z cytryny i małą kolorową bezą na wierzchu.