Przepis

Tiramisu pomarańczowe

Tiramisu pomarańczowe - Galbani – od ponad 140 lat dostarczamy najlepsze włoskie smaki na talerze całego świata
Przygotowanie

Obierz 3 pomarańcze. Ukrój 8 cienkich plasterków, a następnie przekrój je na pół. Pokrój resztę z 3 pomarańczy w drobną kostkę i pozostaw do odsączenia na sitku.

Oddziel białka jajek od żółtek. Ubij energicznie żółtka z drobnym cukrem do białości, dodaj Mascarpone Galbani, syrop pomarańczowy i mielony cynamon. Delikatnie dodaj pianę z białek ubitych na sztywno.

W szklance lub w szklanym naczyniu ułóż na dnie plasterek piernika, następnie wokół naczynia plasterki pomarańczy, pośrodku kostki pomarańczy, a potem krem mascarpone.

Włóż do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc. Podawaj z kawałkiem pomarańczy i laską cynamonu ułożonymi na wierzchu oraz z piernikiem.