Przepis

Tiramisu z borowikami i gęsią wątróbką z oliwą truflową

Tiramisu z borowikami i gęsią wątróbką z oliwą truflową - Galbani
Przygotowanie

Pokrój borowiki w plasterki. W rondlu podgrzej masło i zrumień grzyby, przypraw solą i pieprzem. Pokrój gęsią wątróbkę w kostkę. Opiecz kromki pieczywa tostowego.

Oddziel białka jajek od żółtek. Roztrzep energicznie żółtka, dodaj do nich zrumienione borowiki i szczypiorek. Delikatnie połącz z mascarpone oraz pianą z białek ubitą na sztywno i dodaj przyprawy.

Na dnie szklanek lub szklanego naczynia połóż opieczoną kromkę pieczywa tostowego, następnie rozsmaruj warstwę mascarpone z borowikami, dodaj kilka kawałków gęsiej wątróbki i na koniec resztę kremu mascarpone z borowikami.

Wstaw do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem ułóż na wierzchu resztę gęsiej wątróbki i skrop oliwą truflową.