Przepis

Tiramisu z pięciu warzyw

Tiramisu z pięciu warzyw - Galbani
Przygotowanie

Posiekaj czerwoną cebulę, pokrój w małe kostki cukinię, bakłażana i połowę czerwonej papryki. Podgrzej oliwę, następnie dodaj po kolei cebulę, kostki czerwonej papryki, bakłażana, a na koniec cukinię. Dodaj sól i pieprz, duś przez 10 minut. Odstaw do ostygnięcia.

Oddziel białka od żółtek. Utrzyj do białości żółtka z cukrem, dodaj mascarpone, posiekaną bazylię, sól i pieprz do smaku. Delikatnie wymieszaj z pianą z białek ubitą na sztywno.

Na dno szklanek lub szklanego naczynia wsyp pokruszone krakersy, następnie mieszankę duszonych warzyw, potem krem mascarpone z bazylią.

Wstaw do lodówki na kilka godzin. Podawaj z pomidorkami cherry, kilkoma listkami bazylii i bagietką.