Przepis
Tortellini z szynką, kremem z Gorgonzoli Cremoso Galbani i szparagami

Przygotowanie
Obierz szparagi i ugotuj je główkami do góry, w lekko osolonej wrzącej wodzie w garnku z pokrywką. Główki szparagów nie powinny być zanurzone w wodzie. Odcedź je 10 minut po zagotowaniu, zachowując wodę z gotowania. Odstaw szparagi do wystygnięcia.
Pokrój szparagi na kawałki o długości około 1-2 cm i wrzuć na patelnię z odrobiną masła i posiekaną szalotką. Do szparagów dodaj śmietanę i gorgonzolę. Podgrzewaj, mieszając, aż ser się rozpuści. Dodaj sól i pieprz. W wodzie, w której gotowały się szparagi, ugotuj tortellini według wskazówek podanych na opakowaniu. Wymieszaj tortellini z sosem i podawaj gorące.
Filtruj moje wyszukiwanie
przepisy
Wyszukaj przepis
według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!