Warzywna quiche z pysznym zabajone

Wyłóż cienko ciastem francuskim cztery formy do ciasta o średnicy ok. 15 cm. Ponakłuwaj ciasto widelcem i piecz je w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 6 minut. Jak tylko upiecze się na złoty kolor, wyjmij je z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.
Pokrój warzywa w paski jednakowej wielkości i usmaż je na maśle, dopraw solą i pieprzem. Nałóż warzywa do koszyczków z ciasta francuskiego i trzymaj je w cieple, aż przygotujesz zabajone.
Ubij żółtka z białym winem w gorącej kąpieli wodnej na gęstą, jednolitą masę. Zdejmij masę z ognia i ostudź. Kiedy masa będzie chłodna, dodaj gorgonzolę Galbani i delikatnie wymieszaj.
Pokryj ciepłe warzywa powstałym w ten sposób kremem, zrumień w rozgrzanym piekarniku, używając funkcji grillowania, tak aby stały się złociste z wierzchu. Podawaj gorące.