Przepis
Farinata z Ligurii

Przygotowanie
Użyj trzepaczki lub miksera, aby połączyć mąkę z ciecierzycy z wodą, solą i pieprzem; pozostaw w lodówce na co najmniej 2 godziny.
Dodaj 3 łyżeczki oleju, reszty użyj do nasmarowania blaszki piekarnika; rozlej przygotowane składniki na blaszkę, tworząc spójną warstwę, posyp posiekanym rozmarynem i piecz w rozgrzanym wcześniej piekarniku w temperaturze 250°C przez 10-12 minut.
Zdejmij farinatę z blaszki i podziel ją na romby. Posmaruj je Galbani Ricotta, posyp kilkoma ziarnami różowego pieprzu i podawaj.
Sztuczka Miamissimo
Wskazówka Galbani: Spryskaj farinatę odrobiną oleju!
Filtruj moje wyszukiwanie
przepisy
Wyszukaj przepis
według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!