Przepis
Figowo-miodowe tiramisu
Przygotowanie
Umyj figi i przekrój je wzdłuż. Zacznij rozpoczęcie kremu mascarpone od oddzielenia żółtek jaj od białek. Zmieszaj żółtka z cukrem i Mascarpone Galbani. Ubij białka jaj na sztywno, wymieszaj delikatnie na gładką masę z wcześniej przygotowanym kremem. Dodaj cząstki fig i miód do masy. Rozpocznij komponowanie tiramisu od położenia Brioszki na dno, ułożenia fig na ściankach i wypełnienia reszty naczynia masą.
Pozostaw w lodówce do schłodzenia na parę godzin, najlepiej 12-24. Udekoruj dżemem figowym.
Sztuczka Miamissimo
Wskazówka Galbani: Możesz zamienić figi na brzoskwinie albo śliwki suszone.
Filtruj moje wyszukiwanie
przepisy
Wyszukaj przepis
według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!