Przepis

Gorąca sałatka z ziemniakami, fasolą i ćwiartkami mozzarelli

Gorąca sałatka z ziemniakami, fasolą i ćwiartkami mozzarelli - Galbani – od ponad 140 lat dostarczamy najlepsze włoskie smaki na talerze całego świata
Przygotowanie

Obierz i pokrój ziemniaki w kostkę. Wrzuć je do wrzącej wody z dodatkiem dwóch łyżeczek octu winnego, aby ziemniaki zachowały zwartą konsystencję podczas gotowania.

Kiedy ziemniaki będą się gotować, pokrój pora w plasterki i podsmaż go na oliwie. Dodaj ugotowany bób bez skórek, przykryj pokrywką i duś przez 10 minut.

Odcedź ziemniaki, wrzuć je na patelnię i podsmażaj razem z bobem i porem przez 5 minut bez przykrywki.

Mozzarellę pokrój tak, aby otrzymać co najmniej 20 kawałków. Następnie ułóż ją na talerzu w gwiazdę, pozostawiając pusty środek. Gorącą sałatkę ułóż po środku, posyp obficie natką pietruszki.