Przepis
Lody Jogurtowo-Mascarpone z konfiturą borówkową i migdałami

Przygotowanie
Mascarpone przełóż do woreczka. Przyciśnij serek ręką, aby powstała cienka warstwa serka. Wstaw do zamrażarki na minimum 5 godzin.
Podziel mrożony mascarpone na mniejsze kawałki, dodaj jogurt i syrop klonowy. Wszystko zblenduj do uzyskania jednolitej konsystencji.
Przygotowanie konfitury: zagotuj borówki z sokiem z cytryny i syropem klonowym. Rozmieszaj mąkę ziemniaczaną z zimną wodą i dodaj do garnka. Gotuj przez kilka minut, aż sos zgęstnieje. Polecamy zrobić od razu podwójną lub potrójną porcję sosu, ponieważ można go używać jako zdrową konfiturę.
W słoiczkach/ szklaneczkach układaj warstwami lody, konfiturę i płatki migdałów. Udekoruj listkami mięty i świeżymi owocami.
Filtruj moje wyszukiwanie
przepisy
Wyszukaj przepis
według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!