Przepis

Mille-Feuille z ziemniakami i Gorgonzolą

Mille-Feuille z ziemniakami i Gorgonzolą - Galbani – od ponad 140 lat dostarczamy najlepsze włoskie smaki na talerze całego świata
Przygotowanie

Potnij Gorgonzolę D.O.P. Cremoso Galbani w kostkę i odłóż na bok. Obierz ziemniaki i pokrój je w cienkie paski bardzo ostrym nożem lub na krajalnicy. Umyj i posiekaj szczypiorek. Nasmaruj prostokątną blaszkę olejem (28 cm x 20 cm) i posyp łyżką stołową bułki tartej.

Ułóż pierwszą warstwę: ziemniaki, olej, sól, szczypiorek i w końcu Gorgonzola D.O.P. Cremoso Galbani. Powtórz, aby utworzyć łącznie dwie warstwy. Skrop olejem, połóż Gorgonzolę D.O.P. Cremoso Galbani i posyp tartym Parmigiano Reggiano D.O.P. Galbani.

Piecz przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 ° C. Podawaj jako starter, wytnij krążki za pomocą foremki do ciastek.