Przepis

Pizza z Mozzarellą, rukolą i pomidorami koktajlowymi

Pizza z Mozzarellą, rukolą i pomidorami koktajlowymi - Galbani – od ponad 130 lat dostarczamy najlepsze włoskie smaki na talerze całego świata
Przygotowanie

Weź ciasto na pizzę i wyłóż je na blaszkę do pieczenia pokrytą papierem do pieczenia. Mozzarellę Galbani do pizzy rozsyp na cieście. Przekrój pomidorki koktajlowe na pół i rozłóż równomiernie na pizzy. Piecz pizzę w temperaturze 200°C przez 15 minut.

Następnie wyjmij ją z piekarnika i pozwól ostygnąć przez minutę. Posyp rukolą i kilkoma świeżymi liśćmi bazylii. Podawaj pizzę od razu po wyjęciu z piekarnika.

Sztuczka Miamissimo

Wskazówka Galbani: Dodaj jeden lub dwa plasterki szynki po upieczeniu.