Przepis

Plastry wołowiny à la pizzaiola

Plastry wołowiny à la pizzaiola - Galbani
Przygotowanie

Podsmaż na oliwie 4 zmiażdżone, nieobrane ząbki czosnku. Gdy czosnek się ładnie zrumieni, dodaj przecier pomidorowy i sól. Duś na małym ogniu przez 10 minut, a następnie dodaj czarny pieprz i suszone oregano.

Ułóż 4 plastry mięsa w sosie pomidorowym tak, aby były całkowicie przykryte i gotuj na małym ogniu przez 5 minut. Przewróć mięso na drugą stronę i duś kolejne 5 minut.

Na minutę przed końcem gotowania ułóż na każdym kawałku mięsa mozzarellę pokrojoną w cienkie plasterki, poczekaj, aż się roztopi. Uważaj, aby mozzarella nie roztopiła się za bardzo i nie zmieszała się z sosem.

Na talerzu danie posyp obficie drobno posiekaną natką.