Rajska sałatka - Galbani – od ponad 140 lat dostarczamy najlepsze włoskie smaki na talerze całego świata
Przygotowanie

Umyj i dokładnie osusz wszystkie warzywa i owoce, przede wszystkim rukolę. Awokado przekrój wzdłuż na pół, wyjmij pestkę i obierz. Następnie pokrój obie połówki na cienkie plasterki. To samo zrób z mango (usunięcie pestki będzie bardziej skomplikowane).

Mozzarellę pokrój na cienkie cząsteczki i zacznij komponować sałatkę. Najpierw połóż rukolę pośrodku talerza. Dookoła ułóż na przemian awokado, mango i mozzarellę. W małej miseczce wymieszaj chili pokrojone w plasterki z sokiem z limonek. Mieszając, dodawaj stopniowo oliwę.

Polej sosem sałatkę i udekoruj ją plasterkami cebulki. Sałatkę podawaj schłodzoną.