Przepis

Sałatka ziemniaczana z fasolką szparagową

Sałatka ziemniaczana z fasolką szparagową - Galbani
Przygotowanie

Obierz ziemniaki, pokrój je w kostkę i ugotuj w lekko osolonej wodzie.

Fasolkę umyj, usuń łyko i odetnij końcówki. Gotuj w lekko osolonej wodzie przez 20 minut. W tym czasie pokrój mozzarellę na ćwiartki.

Kiedy ziemniaki i fasolka będą stygły, przygotuj sos winegret z octem balsamicznym i curry: do musztardy Dijon dodaj szczyptę soli, pieprzu oraz żółte curry. Powoli wlej oliwę z oliwek, mieszaj do czasu, gdy sos uzyska gładką konsystencję. Sos będzie gotowy kiedy stanie się jasny i gęsty.

Polej sosem sałatkę z ziemniaków, fasolki i mozzarelli, udekoruj listkami mięty.