Przepis

Tiramisu kokosowe z ananasem

Tiramisu kokosowe z ananasem - Galbani – od ponad 140 lat dostarczamy najlepsze włoskie smaki na talerze całego świata
Przygotowanie

Obierz ananasa i ukrój 4 cienkie plasterki. Pokrój resztę ananasa w drobną kostkę. Podpiecz na maśle plasterki ananasa tak, aby zarumieniły się z obu stron, odstaw do ostygnięcia, a następnie przekrój na pół.

Oddziel białka jajek od żółtek. Ubij do białości żółtka z cukrem, dodaj ser mascarpone Galbani i mleko kokosowe. Delikatnie dodaj do masy ubitą na sztywno pianę z białek.

Na dnie szklanego naczynia ułóż zrumienione plasterki ananasa, następnie warstwę pokruszonych ciastek migdałowych, kostki świeżego ananasa, a na koniec krem z mascarpone.

Włóż do lodówki na kilka godzin, najlepiej od 12 do 24. Przed podaniem posyp wiórkami kokosowymi.