Waniliowy sernik na zimno z polewą mango

Ciastka zmiel na pył, dodaj stopione masło i wymieszaj. Masę wyłóż do tortownicy o średnicy 20 cm, której dno wyściel uprzednio papierem do pieczenia. Schowaj do lodówki.
Żelatynę zalej zimną wodą i wymieszaj. Gdy żelatyna napęcznieje, lekko podgrzej całość do całkowitego rozpuszczenia. Galbani Mascarpone o smaku waniliowym utrzyj na gładką masę razem z twarogiem, ziarenkami z laski wanilii oraz cukrem pudrem. Dodaj ubitą na sztywno śmietankę kremówkę oraz stopniowo żelatynę wcześniej rozpuszczoną w wodzie.
Masę przełóż na ciasteczkowy spód. Schowaj do lodówki na kilka godzin do całkowitego stężenia.
Sernik podawaj, polewając go pulpą mango i dekorując listkami mięty, świeżym mango i wiórkami kokosowymi.
Wykorzystaj folię rantową, by brzegi Twojego sernika były idealne!