Przepis

Waniliowy sernik na zimno z polewą mango

Waniliowy sernik na zimno z  polewą mango
Przygotowanie

spód ciasteczkowy: ciastka zmiel na pył, dodaj stopionego masło i wymieszaj. Taką masę wyłóż do tortownicy o średnicy 20 cm, której dno wyściel uprzednio papierem do pieczenia. Schowaj do lodówki.

waniliowa masa serowa: żelatynę zalej zimną wodą,, wymieszaj. Rozpuść, gdy napęcznieje. Serek Galbani mascarpone o smaku waniliowym utrzyj z twarogiem, ziarenkami wydobytymi z laski wanilii oraz cukrem pudrem na gładką masę.

Dodaj ubitą na sztywno śmietankę kremówkę oraz stopniowo rozpuszczoną żelatynę. Serową masę przelej na ciasteczkowy spód. Schowaj do lodówki na kilka godzin do całkowitego stężenia.

Sernik podawaj, polewając go pulpą mango i dekorując listkami mięty, kosteczkami świeżego mango i wiórkami kokosowymi. Smacznego!

Sztuczka Miamissimo

sernik przechowuj w lodówce,

Sztuczka Miamissimo

w lecie przygotuj go z sezonowymi owocami, np. truskawkami i borówkami.

Sztuczka Miamissimo

wykorzystaj folię rantową, by brzegi Twojego sernika były idealne!