Przepis
Zapiekanka ziemniaczana o zapachu szałwii
Przygotowanie
Ziemniaki obierz, pokrój w plasterki o grubości 1,5 cm. Obierz ząbek czosnku, natrzyj nim naczynie żaroodporne.
W naczyniu ułóż 2-centymetrową warstwę ziemniaków. Na ziemniaki wlej część śmietany, posyp startym Grangusto i podlej delikatnie mlekiem. Połóż dwa listki świeżej szałwii, dodaj pieprz i niewielką szczyptę soli (ser jest sam w sobie dość słony). Powtórzy czynność 3 razy, zakończ warstwą ziemniaków pokrytych bardzo cienką warstwą śmietany.
Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Piecz na środkowym poziomie przez 45 minut.
Filtruj moje wyszukiwanie
przepisy
Wyszukaj przepis
według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!