Przepis

Zapiekany comber jagnięcy z serem mozzarella

Zapiekany comber jagnięcy z serem mozzarella
Przygotowanie

Czosnek kroimy w plastry ząbki czosnku i łączymy wszystkie składniki marynaty. Comber jagnięcy nacieramy tak przygotowaną marynatą i odkładamy do lodówki na minimum 8 godzin.

Galbani Mozzarella, masło w temperaturze pokojowej, bułkę tartą, musztardę i oregano łączymy w miseczce i doprawiamy do smaku. Zamarynowane mięso smażymy na patelni na złoty kolor a następnie nakładamy kruszonkę i przekładamy na blaszkę̨ wyłożoną papierem do pieczenia.

Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 25 minut.

Do musu dodajemy Galbani Ricotta, suszone pomidory, anchois oraz świeżą bazylię i całość miksujemy. Podajemy z upieczonym combrem.