Przepis
Zapiekany comber jagnięcy z serem mozzarella

Przygotowanie
Czosnek kroimy w plastry ząbki czosnku i łączymy wszystkie składniki marynaty. Comber jagnięcy nacieramy tak przygotowaną marynatą i odkładamy do lodówki na minimum 8 godzin.
Galbani Mozzarella, masło w temperaturze pokojowej, bułkę tartą, musztardę i oregano łączymy w miseczce i doprawiamy do smaku. Zamarynowane mięso smażymy na patelni na złoty kolor a następnie nakładamy kruszonkę i przekładamy na blaszkę̨ wyłożoną papierem do pieczenia.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 25 minut.
Do musu dodajemy Galbani Ricotta, suszone pomidory, anchois oraz świeżą bazylię i całość miksujemy. Podajemy z upieczonym combrem.
Filtruj moje wyszukiwanie
przepisy
Wyszukaj przepis
według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!