Przepis

Gnocchi z ricottą, z pancettą, boczniakiem i papryką

Gnocchi z ricottą, z pancettą, boczniakiem i papryką
Przygotowanie

Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę lub rozgnieć widelcem. Dodaj Galbani Ricotta, jajko, mąkę pszenną oraz Galbani Gran Gusto, a następnie dopraw do smaku solą i pieprzem.

Wszystkie składniki gnocchi mieszamy i wyrabiamy na jednolitą masę. Ciasto dzielimy na kawałki i rolujemy tworząc wałeczki, a następnie kroimy i formujemy na pojedyncze kluseczki. Gotujemy we wrzącej osolonej wodzie, aż̇ wypłyną̨.

Pancettę, cebulę, czosnek, paprykę oraz boczniaki kroimy i smażymy na patelni na oliwie. Następnie dodajemy ugotowane gnocchi, Galbani Mozzarella w wiórkach oraz posiekaną bazylię i mieszamy.

Potrawę doprawiamy do smaku i podajemy z Galbani Gran Gusto i listkami bazylii.