Przepis
Gnocchi z ricottą, z pancettą, boczniakiem i papryką

Przygotowanie
Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę lub rozgnieć widelcem. Dodaj Galbani Ricotta, jajko, mąkę pszenną oraz Galbani Gran Gusto, a następnie dopraw do smaku solą i pieprzem.
Wszystkie składniki gnocchi mieszamy i wyrabiamy na jednolitą masę. Ciasto dzielimy na kawałki i rolujemy tworząc wałeczki, a następnie kroimy i formujemy na pojedyncze kluseczki. Gotujemy we wrzącej osolonej wodzie, aż̇ wypłyną̨.
Pancettę, cebulę, czosnek, paprykę oraz boczniaki kroimy i smażymy na patelni na oliwie. Następnie dodajemy ugotowane gnocchi, Galbani Mozzarella w wiórkach oraz posiekaną bazylię i mieszamy.
Potrawę doprawiamy do smaku i podajemy z Galbani Gran Gusto i listkami bazylii.
Filtruj moje wyszukiwanie
przepisy
Wyszukaj przepis
według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!