Tort bezowy z kremem mascarpone

Białka ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając cukier puder. Masę wykładamy na 2 blaszki wyłożone pergaminem i pieczemy w temperaturze 125°C bez termoobiegu przez około 1 godzinę i 30 minut.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Żółtka ucieramy z cukrem pudrem, następnie wlewamy powoli i stopniowo gorącą czekoladę cały czas mieszając. Dodajemy Galbani Mascarpone i całość mieszamy na gładką masę.
Na ostudzony spód bezowy nakładamy krem z białej czekolady i Galbani Mascarpone, mus z mango i ulubione świeże owoce, następnie przykrywamy drugą bezą.
Na wierzch nakładamy kolejną porcję kremu oraz musu i całość dekorujemy owocami, cukrem pudrem i listkami mięty.
na papierze do pieczenia odrysuj pożądaną średnicę, wtedy górna i dolna część tortu będą tego samego rozmiaru